Lakásfelújítás házilag

 2012.03.11. 16:27

A lakásfelújítás házilag történő kivitelezése napjainkban egyre gyakoribb jelenség, köszönhetően a mai gazdasági helyzetnek, hiszen eljön egy bizonyos időszak, amikor a teendők már nem halogathatóak tovább, mivel vagy nagyon csúnyává, vagy életveszélyesség válnak, ilyen esetben nincs más lehetőség, mint a lakásfelújítás házilag történő elvégzése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Néhány munkafolyamat valóban egy kis ügyességgel kivitelezhető, ilyenkor a lakásfelújítás házilag történő megoldása nem rejt magában veszélyeket, ilyen például a falfestés, hiszen ma már kaphatók olyan falfestékek, melyek felhordása igen könnyű, ám érdemes odafigyelni arra, hogy nem minden munkafázis esetében nélkülözhető a szakképzett munkaerő.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyilvánvaló, hogy például víz-, gáz-, fűtés szerelés alkalmával a szakember szükséges, és ha a lakásfelújítás házilag is történik, ezeket a munkafolyamatokat nem szabad szaktudás nélkül elkezdeni, mert a szerelés közben is veszélynek van kitéve a felhasználó, továbbá a későbbiekben, a felhasználás során is fennállhatnak a veszélyek. Vannak olyan munkafolyamatok, melyekről a legtöbb felhasználó azt gondolja, hogy semmi különbség nem lesz, ha a lakásfelújítás házilag történik, mint ha szakembert hív segítségül. Leggyakoribb eset ebből a nézőpontból az ablak és az ajtó beépítése. Azt azonban érdemes tudni mielőtt a lakásfelújítás házilag történő kivitelezésébe fog bárki is, hogy ha ezek nem megfelelően vannak beépítve, akkor a hőszigetelés nem lesz megfelelő, valamint bejárati ajtó esetében a betörésvédelem olyan csorbát szenved, mely később sokkal nagyobb károkkal járhat, mint azt az ember gondolná, mielőtt a lakásfelújítás házilag történő kivitelezését tervezi. Arról nem is beszélve, hogy a beépített nyílászárók sokkal gyorsabban tönkremehetnek, mint amennyire számítunk, nem adja meg azt az élettartamot, mint amit a gyártó ígér, továbbá a garanciát is elveszíti az ember az ilyen esetekben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A lakásfelújítás házilag történő végrehajtása akkor javasolt, amikor a felhasználó maga legalább egy munkafázist már többször elvégzett életében, és ebből kifolyólag ért hozzá valamelyest, valamint az sem utolsó szempont, ha a lakásfelújítás házilag úgy történik, hogy akad közben szakértő segítség a barátok és rokonok köréből, aki szaktudásával segít abban, hogy a lakásfelújítás házilag úgy történjen meg, mintha professzionális kivitelező cég végezte volna. Nyilvánvalóan ez a legritkább eset, és a hátrányok csak akkor tűnnek fel a felhasználók számára, amikor már régen elkészült a teljes lakásfelújítás házilag. Sok esetben, a folyamat után olyan plusz költségek merülnek fel, melyekkel együtt a lakásfelújítás házilag többe került, mintha kivitelező céget bíztak volna meg a felhasználók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amennyiben Ön is úgy gondolja, hogy a lakásfelújítás házilag nem a legmegfelelőbb módszer, akkor keressen fel szakembereket, hiszen amikor a lakásfelújítás házilag már megtörtént, és hibák merülnek fel, akkor a javítás munkálatai sokszor jóval többe kerülnek, mint amennyi még takarékosnak mondható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasfelujitas-hazilag.blog.hu/api/trackback/id/tr784309825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanarbazis 2015.11.11. 19:21:26

Sziasztok!

A szakember keresés új formája! Várjuk a szakembereket és szakembert keresőket.

Gyors ingyenes ajánlatkérés egyszerre több szakembertől, a szakembereknek egyszerű, ingyenes regisztráció.

www.szakembered.hu - a Te szakembered
süti beállítások módosítása